INGREDIËNTEN:
Grote ui 1
Peterselie 1 el
Oregano 1 el
Lamsgehakt( of rundergehakt) 500 gr
Knoflook 1 teen
Olijfolie 5 el (ongeveer)
Kaneel 1 tl
Munt ¾ tl
Citroenrasp 1 tl
Zout en peper
Groenterasp
VOORBEREIDEN:
Ui pellen en fijnraspen op de groenterasp. Gehakt in een kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, peterselie, oregano, 1 el olijfolie, kaneel, munt, citroenrasp, zout en peper toevoegen. Goed kneden tot smeuïge massa. Maak ongeveer 25 balletjes het gehaktmengsel. En laat 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
BEREIDEN:
Olie verhitten in grote anti-aanbak koekepan. En de balletjes op halfhoog vuur bruin en gaar bakken. Schud regelmatig de pan en voeg zo nodig meer olie toe. Laten uitlekken op keukenpapier en heet of lauw opsmullen.
Aantal koolhydraten per balletje: 0,4 gram
Recept van Susanne
Laatste reacties