Aantal personen: 4
Ingrediënten:
25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla
1 liter kippebouillon
1 eidooier
1 dl slagroom
Zout
Peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding:
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
Voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom
Roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel
Roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan
Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften
Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer hem bestrooid met de fijngehakte peterselie.
Recept van Diegel
Laatste reacties