8 personen
Ingrediënten:
4 middelgrote aubergines
30 gram boter
40 gram gesneden ui
1 teentje knoflook
450 gram gehakt (evt lam)
250 ml tomatensaus
1 theelepel komijn
1 theelepel peterselie
1 theelepel zout
peper naar smaak
1 ei
15 ml water
15 ml citroensap
25 gram Parm. Kaas
Bereiding:
Verhit de oven 180 graden. Was de aubergines (niet schillen). Kook de hele aubergines in zout kokend water, ca. 5 minuutjes, haal ze eruit. Snij ze over de lengte door. Lepel de pulp eruit en snij fijn. Smelt boter in een pan, knoflook en ui toevoegen deze 3 minuutjes bakken. Voeg vlees en auberginepulp toe, roeren. Als het licht kleurt de tomatensaus, komijn, peterselie, zout en peper. Laat op zacht vuur pruttelen totdat het vocht verdwenen is.
Plaats de aubergines in een ovenschaal en vul ze met de vleesmix. Mix het ei, water en citroensap en giet over de aubergines. Strooi er nog wat parm. Kaas over.
Bak 20 minuutjes totdat ze licht gekleurd zijn.
Totaal: 57.5 KH
p.p. 7.2 KH
Recept van Monique (moosje75)
Laatste reacties