Ingrediënten:
½ bloemkool
2 eieren
50 gram parm. Kaas
1 theelepel peterselie
1 theelepel nootmuskaat
30 gram sojameel
1 eetlepel zout voor het water
60 gram boter
Bereiding:
Kook de bloemkool tot deze zacht is (ca. 25 minuten) en pureer deze. Voeg de eieren, kaas, peterselie, nootmuskaat en sojameel toe. Vorm ze in walnootgrote ballen.
Breng grote pan water aan de kook, voeg zout toe. Gooi de bloemkoolballen er in, als ze komen bovendrijven er uithalen met een lepel. Verhit de boter in een pan, bak de ballen bruin aan alle kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Totaal: 18.1 KH
p.p. 1.5 KH
Recept van Monique (moosje75)
Je kunt er onmogelijk ballen van vormen, want het is veel te zacht. Ik heb er meer kaas en meel bij gedaan en de ballen via een lepel in het kokende water gekieperd. Alles viel uit elkaar, het was een grote drap! Bah!!! De rest heb ik in muffinvormpjes gedaan, met spekjes en geraspte kaas erover. In de HL oven op 180 gr. ongeveer 18 a 20 min. Daarna waren het smakelijke ballen die je goed kon eten!