6 personen
Ingrediënten:
30 gram boter
3 preien, alleen witte gedeelte gesneden
½ medium bloemkool, gesneden
750 ml kippenbouillon
1 kippenbouillonblokje
250 ml slagroom
2 eetlepels dille
2 eetlepels karwijzaad
zout naar smaak
6 eetlepels mascarpone
6 eetlepels geraspte Parm.kaas
Bereiding:
Smelt de boter in een middelgrote sauspan, voeg prei toe en de bloemkool en braad 3 minuutjes aan. Voeg bouillon + blokje toe, roeren. Laat het een half uurtje sudderen. Haal het vervolgens van het vuur en laat afkoelen, doe de soep in de blender en blend, voeg slagroom toe en blend nog 10 sec. Gooi het terug in de pan, voeg dille en karwijzaad toe. Verwarm het geheel. Doe de soep in kommen en doe een eetlepel mascarpone en een eetlepel parm.kaas op elk.
Recept van Monique (moosje 75)
Een heerlijke soep die al mijn kinderen heerlijk vonden!
Hij is wel erg machtig en daarom hebben de kids er 1 boterham bij gegeten en dus geen hele maaltijd er meer achteraan.
@Louise
Bedoel je niet 2 theelepels dille en karwijzaad?
Ik heb 1 eetlepel toegevoegd en vond het eigenlijk al iets te veel.
Oh, ik wist niet wat mascarpone was maar eet het nu iedere avond als dipsaus met rauwe wortels. Klinkt vreemd maar ik vind het heerlijk!