Ingrediënten:
120ml water 0,0 kh
60 ml ongeslagen room 4,5 kh
1 tl vanillesuiker 0,0 kh
1 el olie 0,0 kh
2 eieren 1,2 kh
¼ tl zout 0,0 kh
1 cup (120ml) glutenmeel (zuivere gluten) 0,0 kh
½ cup (120ml) havermeel (gemalen havermout) 31,2 kh
½ cup (120ml) Protifar Plus 0,5 kh
1 pakje gist 0,0 kh
(Schrik niet van de vanillesuiker, die wordt n.l. helemaal door de gist ‘opgegeten’ en er is in het eindproduct niets meer van te vinden)
Bereiding:
Alle ingrediënten in de bovengenoemde volgorde in de broodbakmachine doen en instellen op ‘normaal snel’ (stand 2 bij Inventum). Overnacht laten afkoelen – in de koelkast – dan is het de volgende ochtend makkelijker snijdbaar. Het ziet er uit als brood, het voelt als brood, alleen zit er een iets sterkere smaak aan, wat bijna niet te proeven is als je dunne plakjes snijdt en – lekker véél! – hartig broodbeleg gebruikt.
Het hele brood komt op 55 Kh, ik haalde er 11 –dunne- sneetjes uit, dus 5 Kh per snee.
Niet ál te weinig, dus helaas niet voor de beginnelingen.
Recept van Louise
Laatste reacties