INGREDIËNTEN:
Olijfolie 3 eetlepels
Tabasco of andere hete pepersaus 60 ml
Azijn 2 eetlepels
Kippenvleugeltjes 20
Roquefort 175 gram
Zure room 250 ml
Mayonaise 2 eetlepels
4 grote stengels bleekselderij, in lange dunne repen
Gemalen peper naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een stuk bakpapier licht in met 1 eetlepel van de olijfolie. Meng de rest van de olijfolie door de hete pepersaus en azijn. Doop de kippevleugeltjes in het hete pepermengsel, leg ze op het bakpapier en strooi er een beetje paprikapoeder over. Bak de vleugeltjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze knapperig en bruin zijn. Maak de dipsaus terwijl de kippenvleugeltjes in de oven liggen. Meng in een kommetje de Roquefort, zure room en mayonaise tot een gladde saus. Breng de dipsaus op smaak met peper en serveer er de kippenvleugeltjes en selderijrepen bij.
Recept van Yvette
Laatste reacties