4 personen
INGREDIËNTEN:
500 gram (groene) asperges – 15 gr. kh
zout
200 gram ham ˆ 2 gr. kh
200 gram magere spekjes
100 gram parmezaanse kaas (stukje)
2 zakjes shirataki noodles ˆ 10 gr. kh
125 ml slagroom ˆ 4 gr. kh
125 ml crème fraiche ˆ 3 gr. kh
(vers gemalen) zwarte peper
Totaal aantal koolhydraten 34 gram
Bereiding:
Asperges ca 3 centimeter van de onderkant afsnijden. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Asperges in drieën snijden, kopjes apart houden. In pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 á 6 minuten net gaar koken. Na ongeveer 2 á 3 minuten kopjes toevoegen en meekoken.
Noodles meerdere keren spoelen met koud water en uit laten lekken in vergiet.
Met de kaasschaaf kaas in dunne flinters schaven.
Intussen spekjes op een zacht vuur bakken. Ham in reepjes of blokjes snijden en bij de spekjes circa 1 minuut zachtjes meebakken.
Slagroom, crème fraiche erdoor roeren en goed doorwarmen.
Noodles er doorscheppen en goed doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper.
Asperge stukjes er voorzichtig doorscheppen en nog ca. 1 minuut goed doorwarmen.
Recept van Choucroute
Laatste reacties