4 personen
Ingrediënten:
500 gr broccoli
Olijfolie
1 bosje radijs
1 – 2 teentjes knoflook
10 – 15 olijven zonder pit in vieren gesneden
50 – 75 gr ongebrande gemengde noten
2 – 3 eetlepels sesam- of walnotenolie
Bereiding:
Haal de roosjes van de broccolistengel en verdeel ze in kleine roosjes. Kook deze, in
3 – 5 minuten in weinig water, beetgaar. Schil de broccolistengel, verwijder de blaadjes en snijd in 1/2 cm dikke plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een anti-aanbak hapjespan of -wok en bak hierin, onder voortdurend omscheppen, de broccolistengel en pers de knoflook erbovenuit. Laat dit alles, op een middelmatig vuur met een deksel op de pan, in 10 – 15 minuten garen. Voeg er, in de laatste minuten de heel grof gehakte noten (en olijven) aan toe. Schenk, van het vuur af de olie erbij en schep de roosjes erdoor.
Recept van Louise
Laatste reacties