2 personen
Ingrediënten:
6 filets van verse schol, samen ca. 450 gram
Zout en witte peper
1 lange of 2 kortere niet al te dikke prei(en)
2 dl droge witte wijn
2 dl water
2 schijfjes limoen of citroen
1 eetlepels fijne Franse (Dijon)-mosterd
1 theelepel fijngesneden bieslook
Bereiding:
Spoel de filets onder stromend koud water. Maak ze dan droog met keukenpapier. Wrijf de filets in met wat zout en peper. Maak de preien schoon. Gebruik uitsluitend de witte en licht geel/groene delen. Snijd de prei in 6 stukken die zo lang zijn als de scholfilets breed zijn.
Breng de wijn en het water aan de kook. Voeg wat zout en de limoen- of citroenschijfjes toe.
Leg de stukken prei in het kokende vocht. Houd alles 8 – 10 minuten tegen de kook aan. Neem de stukken prei met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen.
Rol om elk stukje prei een scholfilet. Steek het een en ander vast met houten prikkers. Breng het kookvocht van de prei opnieuw aan de kook. Verwijder de limoen- of citroenschijfjes. Leg de scholrolletjes in het hete vocht. Temper de warmtebron. Houd alles 5 minuten tegen de kook aan. Laat de rolletjes daarna op een stuk keukenpapier uitlekken. Maak de saus door in een kommetje de mosterd en 2 – 3 eetlepels van het pocheervocht met elkaar te vermengen.
Presentatie:
Schik de scholrolletjes in het midden op voorverwarmde borden. Verwijder de houten prikkers. Schep het mosterdsausje er met een (thee)lepeltje rondom. Bestrooi de saus met bieslook.
Recept van Louise
Laatste reacties