Ingrediënten:
240 gram plus een el Atkins Baking Mix
1,5 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 zakje Splenda® a 1 gram
265 ml koud water
3 el plantaardige olie
Voedingswaarden per portie:
Netto koolhydraten: 3,2 gram
Vezels: 1,7 gram
Proteïne: 5,5 gram
Vet: 2,9 gram
Calorieën: 56
Recept informatie:
Aantal porties: 23
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 60 minuten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C
Meng alle droge ingrediënten samen in een grote mix kom.
Voeg alle natte ingrediënten toe met een lepel of spatel, en meng het tot deeg
Haal het deeg met een spatel uit de kom. Plaats het deeg op een schone licht ingevette oppervlakte.
Vet uw handen licht in en vorm het deeg in een lange rol.
Plaats het deeg voorzichtig in een licht ingevette broodbakvorm.
Bak het brood 60 minuten op 175°C of tot het gaar is.
Plaats het brood op een rooster en laat het compleet afkoelen voordat u het aansnijdt.
Ik ben nieuw en zie veel info over Atkins brood.
Zelf gebruik ik al meer dan een jaar broodmeel van Soezie.
Dit is veel goedkoper maar vooral veel smakelijker dan Atkins.
Het heet All-in Low Carb en is te koop bij o.a. De Boerenbond in het zuiden van het land.
Of kijk eens op de webside van Soezie.
Een half uurtje langer in de broodbak machine geeft een lekkere knapperige korst.
Ik heb het low carb meel van soezie ook geprobeerd.
Ik vond de smaak niet denderend, eerlijk gezegd vond ik dat er eigenlijk geen smaak aan zat.
Verder zaten er, voor een low carb mix, nog altijd vrij veel koolhydraten in.
Voor mij voldoende redenen om het niet meer te kopen, maar ja, smaken en meningen verschillen!
Wat gebeurt er trouwens met de datum parameters? (10000jj)?
Das inderdaad raar, zal ik eens uitzoeken
hallo.
ik heb ook low carb geprobeere en vindt er geen smaak aan zitten dus ik koop het niet meer
maar dat is smaken verschillend
gr leanneke
Ik gebruik het meel van Atkins en dat is erg smakelijk ,en wat is dan duur ,je mag toch maar een boterham,en ik snij het brood op een snij machine dus niet zo dik
ik heb het net gebakken voor het eerst. Maar als je een broodvorm vult en dan bakt heb je schijfjes van 4 cm hoog ofzo dus ik heb een halve vorm gevuld, normale hoogte geworden maar daar krijg ik echt geen 23 plakjes uit. Hoe doen jullie dat?
Ik heb het net uitgerekend en als ik het in 15 plakjes snijd (dat zijn dan 7 mm dikke plakjes ongeveer) zit ik nog onder of rond de 5 kh. Valt mee, 1 sneetje per dag, ‘smorgens moet kunnen.