INGREDIËNTEN:
1 bloemkool 500-800 gram
zuurkool (net hoe ‘zuur’ je het wilt hebben) 300-350 gram
gehakt
geraspte kaas
plakken kaas 1 schepje crème fraiche
ongeveer 5 champignons
peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze
BEREIDING:
Kook de bloemkool totdat ze gaar is. Pureer het met de staafmixer. Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champinons even mee. De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen. Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas. 10 minuutjes in de oven/gril (ik heb het op de combinatiestand gedaan) op 200 graden. Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.
Recept van Hans en Jose van Eijnsbergen
Laatste reacties