INGREDIËNTEN:
krop sla naar keuze 1
kipfilet 250 gr.
pijnboompitten 4 el.
voor de dressing:
rookspek 100 gr.
spekvet 1 1/2 el
olijfolie 2 el
wijnazijn 1 el
zout, peper
fijne mosterd 1 tl
Natrena zoetstof vloeibaar paar scheutjes
bieslook
BEREIDING:
Was en droog de sla. Bak de kipfilet en snijd ze in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan (anti-aanbak) goudbruin. Meng de sla met de kip en de pijnboompitten in een slaschaal . Bak de dobbelsteentjes spek knapperig, en doe ze op een keukenpapiertje. Neem 1 1/2 lepel van het spekvet, voeg de olie,azijn,zout,peper,mosterd en zoetsof toe en laat de dressing al roerend warm worden. Verdeel de spekjes over de salade en schenk de dressing over de salade. Garneer met fijngeknipte bieslook.
Recept van Marja
Laatste reacties