(4 personen)
INGREDIËNTEN:
1 bak bosvruchten (diepvries 300gr AH)
2 cups gepasteuriseerd eigeel (Danegg AH)
zoetstof gelijk aan 150 gr suiker
250 ml slagroom
½ sinasappel, geperst (voor het sausje – is niet persé nodig)
BEREIDING:
Bosvruchten ontdooien. Paar achterhouden voor garnering. De rest pureren.
Au-bain-marie eigeel met 2/3 van suiker/zoetmiddel in 5 min. romig kloppen.
Af laten koelen, regelmatig roeren.
2/3 van bosvruchtenpuree door eimengsel spatelen.
Slagroom bijna stijf kloppen en door ei/bosvruchten mengsel spatelen.
Mengsel in bak of plastic wegwerpbekertjes doen (of ander vormpje), afdekken en min. 4 uur in diepvries zetten.
Sausje (optioneel)
Sinasappelsap en rest van suiker/zoetmiddel door de rest van bosvruchtenpuree mengen en tot gebruik in koelkast zetten.
Recept van Linda-b
Laatste reacties