INGREDIËNTEN:
Chinese wokgroenten (prei, champignons, taugé, witte kool, in latere fases mag ook wortel).
4 eieren
gember(poeder)
2 el azijn
2-3 dl kippebouillon (van een blokje)
1 el tomatenpuree
sojasaus
peper en zout
2 tenen knoflook
zoetstof
paar klontjes boter
BEREIDING:
Bak een groot gedeelte van de groente zacht aan, zodat het bijna gaar is.
Klop de eieren met wat peper, zout, gemberpoeder,een geperst teentje knoflook en een flinke scheut bouillon en schep dit mengsel door de gare groenten (zo krijg je een mooie dikke omelet). Laat dit zachtjes gaar worden. Keer hem om als hij bovenop bijna droog is.
Saus:
tomatenpuree, rest van de bouillon in een pan en zachtjes warm laten worden. Flink gemberpoeder erbij en de sojasaus en azijn toevoegen. Eventueel vé tsin toevoegen.
Flink zoeten naar smaak. Verder op smaak maken met een geperst teentje knoflook en wat peper en zout. Gooi er nog een handje groentes door (m.n. taugé) en als laatste – op een zacht vuurtje – één voor één de klontjes boter (dat bindt).
Overige informatie over recept:
Vanwege de tomatenpuree lijkt het me fase 2. Met mate kan het wel in fase 1. De wortel pas toevoegen in fase 3.
tip: Gebruik een klein bakpannetje…zo blijft de omelet dik. Een andere mogelijkheid is om hem dubbel te vouwen.
Recept van Margriet
Laatste reacties