Ingrediënten:
2 à 3 pakjes kruidenkaas (van de aldi val blanc) of roomkaas waar je zelf kruiden doordoet (herbes de provence of zo)
1 pak diepvriesspinazie
dikke plak verse ham of geruld gehakt
2 courgettes
geraspte kaas
Bereiding:
De courgette met de kaasschaaf lasagneplakken van schaven, eventueel in wat zout in een vergiet laten uitlekken (hoeft niet persé, maar dan krijg je meer vocht)
het pak spinazie half ontdooien, zodat je het er overheen kan brokkelen en verdelen (gewoon met je schone handen)
De ham in blokjes snijden en in de bakjes roomkaas verwarmen met een scheutje room erbij.
Toepassing:
Je bekleedt de bodem van een ovenschaal met de uitgelekte lasagne, dan een laag ham/kaassaus erover, dan weer een laag lasagne, dan de spinazie erover verdelen al dan niet wat zout en peper. en tot slot weer een laagje saus en daarover flink wat geraspte kaas en dan in de oven op 200 graden of wat hoger, tot de kaas mooi bruin is gekleurd. Ik heb er nog wat nootmuskaat en gemalen peper over gestrooid.
Recept van Sharonne
Ik heb net deze courgette lasagne gemaakt. Overheerlijk ! Ook man en dochter hebben ervan genoten.
I.p.v. hamblokjes heb ik wel dunne plakken ham over de courgette lasagne gelegd. Werkt prima.