Ingrediënten:
350 gram rundvlees (magere stooflappen, riblappen, o.i.d.). Niet teveel vet, anders moet je zoveel pluizen.
2 augurken (Kesbeke)
2 eetlepels zoetzure zilveruitjes (Kesbeke)
versgemalen peper
mayonaise
mosterd
vocht van de zilveruitjes
(verse) bieslook
(verse) peterselie
Bereiding:
Snij het vlees in brokken. zet het op in ruim water en breng het aan de kook en schuim het af. Laat dit ene uur of drie zachtjes koken en giet het dan af. Maal het vlees fijn in een blender/keukenmachine. Maal de augurken en de uitjes ook fijn (of als je van grover houdt: snijd ze fijn. Lepel het door het vlees. Doe een paar eetlepels mayonaise er door (het moet smeuiig zijn, maar niet overheersen: níet te veel dus!). Doe er een of twee theelepels mosterd bij. Breng verder op smaak met peper en zout en de kruiden.
Laat het in de koelkast afkoelen en de kruiden lekker erin trekken!
Tip:
* Lekker op de rookkaascrackers, of op een dikke plak komkommer.
* In plaats van het rundvlees kun je het ook doen met een blikje tonijn (op olie). (Met dánk!! aan Flynn!)
Recept van Margriet
Laatste reacties