Ingrediënten:
30 gram boter
3 eetlepels sojameel
1 theelepel zout
250 ml verwarmde slagroom
250 gram zalmfilet (uit blik of vers)
zout en cayennepeper naar smaak
3 eieren, gescheiden eigeel en –wit
4 theelepels citroensap
Bereiding:
Verhit de oven voor op 200 graden.
Beboter een souflebakje. Smelt 15 grm boter op laag vuur en bak meel en zout mee, ca. 1 minuut krachtig mixen om een meelsmaak te voorkomen. Voeg verwarmde slagroom toe en blijf roeren totdat het geheel dikker wordt. Haal de pan van het vuur. Voeg zalm, zout en cayennepoeder. Sla de eigelen kapot en voeg ze toe aan de zalm mix. Sla de eiwitten stijf en spatel door zalmmix met het citroensap.
Giet het mengsel in het souflebakje. Zet het soufle bakje in een ovenvaste kom met heet water en bak ongeveer 35 minuten in de oven totdat het stevig geheel is.
KH 2.5 p.p. (14.9 totaal)
Recept van Monique (moosje75)
Laatste reacties