Benodigdheden:
1 vanille stokje
200 ml. Slagroom (= totaal 6 kh)
200 ml. Soja ongezoet (= totaal 0.4 kh)
4 eidooiers
6 ml natrena chef (0 kh)
4 lage schaaltjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 125*C
Snijd het vanillestokje open en haal met merg eruit. Breng de slagroom met de soja aan de kook samen met het vanille stokje en het merg en laat dit op laag vuur 5 minuten zachtjes trekken (af en toe roeren)
Verwijder daarna het vanille stokje.
Klop met een mixer de 4 eidooiers met de natrena chef tot een romige crème.
Schenk de hete room erbij en blijf kloppen met een garde (Niet met de mixer – dit gaat te veel schuimen) Blijf rustig kloppen tot het mengsel wat dikker wordt.
Schenk het mengsel in de schaaltjes en zet deze in de oven. Laat het in 45 minuten garen op 125*C. Het is klaar als het gestold zijn (tip: schud even met een schaaltje, is het vloeibaar, dan nog even in de oven garen)
Afkoelen en daarna 2 uren afgedekt in de koelkast.
Totaal 1,5 kh per schaaltje
Recept van Anna van der Laan
Laatste reacties