800 gram broccoli
1 liter water
1 groentebouillonblokje
4/5 eetlepels olijfolie
1 grote ui, grof gesneden
1 Spaans pepertje fijn gesneden
3 teentjes knoflook, gesnipperd
225 gram diepvries spinazie
150 ml Griekse roomyoghurt
sap van een halve citroen, schil geraspt
klein handje Basilicum, fijn gescheurd
Bereiding (ca. 15 minuten):
Verwijder de stelen van de brocolli en verdeel de broccoli verder in kleine roosjes. Kook de brocolliroosjes 4 à 5 minuutjes in de liter water met het bouillonblokje. Bewaar het kookvocht.
Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de ui, peper en de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie en de brocolli erbij en laat nog 10 minuutjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng op smaak met wat citroensap, zonodig versgemalen peper en zout.
Meng ondertussen de yoghurt met citroenrasp en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kommen, druppel er wat olie over en schep er een flinke toef basilicumyoghurt op.
Garneer met basilicum en geef er warm stokbrood bij.
Recept van Rietje
Laatste reacties