Kokos-citroen tulband

Ingredienten:

60 gr amandelmeel

40 gr gemalen kokos

half zakje bakpoeder

geraspte schil en een paar druppels sap van 1 citroen

5 gr (vloeibare) zoetstof

100 gr roomkaas

60 gr boter

4 eieren (M)

Bereidingswijze:

Droge ingrediënten goed mengen, dan de boter (even smelten in de magnetron, dan mengt het gemakkelijker), roomkaas, citroensap en eieren toevoegen. Alles op hoogste stand van de mixer kloppen en het beslag in een (siliconen) tulbandvorm scheppen. In ongeveer 40 minuten op 120 graden bakken. Let op: open de overdeur niet tijdens het bakken, het is immers familie van een soufflé.

Overige informatie over recept:

In plaats van citroen is limoen ook erg lekker.

Recept van Lieke


Kwarktaart (4 porties)

Ingrediënten:

Kwark 200 gram

Natrena vloeibaar gelijk aan 60 gram suiker

Citroensap ½ eetlepel

Slagroom 200 ml

Gelatine blaadjes wit 6

Water

Springvorm of puddingvorm( bv. Tupperware)

Bereiding:

Laat de kwark op kamertemperatuur komen. Bedek de bakvorm met bakpapier, of vet hem licht in met een beetje olie. Bij gebruik van Tupperware puddingvorm alleen spoelen met koud water. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de de kwark tot gladde pasta in een schaal. Voeg zoetstof, citroensap en slagroom en de uitgeknepen gelatine één voor één toe en roer het na elke toevoeging goed door. Laat het mengsel op een laag vuurtje goed samen smelten, en blijf steeds roeren totdat de gelatine goed opgelost is. Giet dan het kwarkmengsel in de bakvorm en laat het minstens een paar uur opstijven.

Aantal koolhydraten per portie: 3 gram

Recept van Susanne


Walnoot-koffie-chocolade cake

Ingrediënten:

Eieren 8

Oploskoffie 3 afgestreken eetlepels

(Vanille suiker 2 theelepels)

Citroensap 2 el

Zoetstof naar smaak

Fijngehakte walnoten half kopje

Cacao 4 afgestreken theelepels

Kaneel flink wat

Slagroom halve liter

Bakvorm van 28x40 cm of 2 van 14x20 (ook heel goed te vouwen van alu folie)

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 graden. Splits de eieren en sla het eiwit goed stijf. Bij de eiwitten kun je wat kaneel doen en eventueel wat rum, vanille en amandel extract van baukje.Door de dooiers doe je de zoetstof (naar smaak), koffie, cacao en kaneel en walnoten voeg hier ook wat zout aan toe en extracten van baukje naar smaak. Roer het eiwit door dit mengsel heen en verdeel het daarna in de ingevette bakvormen. 25 minuten in de oven laten staan. Daarna even laten afkoelen in de oven met de deur open. Als het geheel zover afgekoeld is dat het uit de vorm gehaald kan worden bekijk de onderkant dan even goed. Het kan zijn dat het nog even terug de oven in moet maar dan op zijn kop om de onderkant gaar te laten worden.

Als het geheel afgekoeld is snij je de cake in 4 gelijke stukken (of als je van 5 porties uitgaat in twee gelijke stukken) Sla de slagroom stijf met de vanille suiker of met klopfix of met nepsuiker (afhankelijk hoeveel kh je wilt gebruiken). Voeg door de slagroom wat je lekker vind bv kaneel, cacao. Verdeel de slagroom over twee van de plakken cake. Leg hierop de andere twee lagen cake. Bestrijk deze ook met de slagroom. Wil je het geel leuk maken dan bestrijk je ook de zijkanten met de slagroom. Gebruik walnoten of amandelen voor de garnering. Het geel even op laten stijven in een goed koude koelkast, smullen maar. Op de walnoten na, de kh in de zoetstof en de slagroom kan deze gehele taart dus zonder toevoegingen van extra kh gemaakt worden.

Ga je uit van 10 porties dan zal de gehele taart ongeveer 10 kh bevatten dus max 1 gram kh per plakje. Daarbij moet je wel bedenken dat de kh die in de noten zitten te verwaarlozen zijn in verband met de voedingsvezels.

Recept van Leontine

 

Noten

 

Noten cake

Ingrediënten:

Hazelnoten en amandelen 2 ons gemalen

Eieren 4

zoetstof ±10ml

Boter 150gr gesmolten

Snuf zout

Bereiden:

Klop de eieren met de zoetstof en het zout heel lang. Tot het er crème kleurig uitziet d.w.z. heet schuimig (voor een luchtige cake.) Doe een stukje bakpapier op de bodem van je cake blik (blik van 2 liter inh.) Dit omdat hij er anders niet heel uitkomt (randen los snijden) Roer de noten ende boter voorzichtig door de eieren . Doe alles in het bakblik. Bakken op ±150 graden 45 min bakken.

Variaties:

50 gram kokos erdoor dan 50 gram noten minder. Handvol hele walnoten door het beslag. Handvol (ringers) pure hagelslag erdoor . Je kunt met dit recept ook taart bakken.

Recept van Johanna


Vanille-ijs

Ingredienten:

3/4 liter slagroom

6 eierdooiers

5 ml vloeibare zoetstof

1 vanille stokje

Bereiden:

Slagroom en vanillestokje samen in een pan verwarmen (vanille stokje open snijden zodat zwarte zaadjes er uit kunnen komen). Niet laten koken zodra het begint te borrelen pan van het vuur. In een andere pan 6 eierdooiers met 5 ml zoetstof schuimig verwarmen dan voorzichtig beetje bij beetje de slagroom er door roeren. Wanneer het begint te lobben of te wel tegen de kook aankomt gas uitdraaien en de massa in de schaal van de ijsmachine of anders gewone schaal aflaten koelen dan in het vriesvak zetten is ongeveer na 3,5 uur eetbaar. Ik bereid hem in mijn ouderwetse ijsmachine uit de 70e jaren. Geen ijsmachine dan gewoon om het half uur even de massa door roeren na 2 uur gewoon uitlaten harden

Recept van Irene


Wentelteeftjes a la Atkins

Ingredienten:

3 eieren

25 gram zemelen

25 gram gebroken lijnzaad

Natrena vloeistof naar smaak

Vanille extract naar smaak

2 theelepels kaneel

Bereiden:

Alles door elkaar kloppen en bakken in de koekepan als een grote omelet. Deze omelet in 6 punten snijden. Beetje roomboter erop.....mmmmm. Dit is mijn persoonlijke dagelijkse alternatief voor een broodontbijt geworden! Hij is het lekkerst een warm met roomboter of een beetje creme fraiche/zure room.... Of als toetje met zelfgemaakt kaneelijs (opgeklopte slagroom, zoetstof, kaneel en dan invriezen) In fase twee ook erg lekker als toetje met aardbeien en slagroom. Je kunt ze heel goed invriezen en zo een vooraadje voor de hele week maken.

1,5 gram kh per punt

Recept van Yvonne Couprie

Chocolate Cheesecake

Ingredienten:

4 eieren

snufje zout

5 ml natrena (of naar smaak)

1/2 dopje vanille of rum essence (of allebei)

100 gr roomkaas

2 el cacao

amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Alle ingredienten schuimiig mixen: in een siliconen bakvorm schenken, strooi wat amandelschaafsel eroverheen. 50 minuten in de oven op 180c in de oven laten afkoelen. in stukjes snijden

Overige informatie over recept:

Variatie: zonder cacao, maar met citroenessence en kaneel=cheesecacke

Voor visite doe ik er altijd een handje rozijnen doorheen.

Recept van Katinka


Frambozensorbet

Ingrediënten:

Frambozen( bv. Diepvries)

350 gram Slagroom

100 ml Natrena vloeibaar gelijk aan 50 gram suiker

Citroensap 2 el

Bereiden:

Klop de slagroom met zoetstof en citroensap. Roer de frambozen erdoor. Verdeel het over de ijsvormpjes ( liefst met stokje) Of over andere bakjes die in de vriezer kunnen. Laat minstens 3 uur opstijven in de vriezer.

Aantal koolhydraten als je het mengsel verdeelt in 7 delen: 2,6 gram

Recept van Susanne

 

Frambozen en Bramen

 

Brownies

Ingrediënten:

Roomkaas 60 gram

Amandelpasta 1 eetlepel

Boter 1 eetlepel

Ei 1

Vanille-extract 1 theelepel

natrena vloeibaar 1/2 maatdopje

Cacao 1 eetlepel

Bereiden:

Roer de eerste 3 ingredienten goed, als het te stijf is dan even wat zachter laten worden in de magnetron daarna rest van de ingredienten erbij doen, goed roeren tot het romig is Doe het in een ingevet magnetronschaaltje, bedek met magnetronfolie en zet het 2 minuten op de hoogste stand. Keer om op een bord, strooi er wat gehakte walnoten, chocoladesaus, hagelslag of andere topping naar keuze over.

Totale recept 5 gram kh

Recept van Marian


Slagroombolletjes

Ingrediënten:

Bolletjes:

water 1 dl

zout snufje

sojameel 10 gr

proteïnepoeder 30 gr

boter 40 gram

ei 1

Vulling:

slagroom

zoetstof naar smaak

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik in. Breng het water met een snufje zout aan de kook in een pannetje. Als het kookt, haal dan pannetje van het vuur en voeg al roerend de proteïnepoeder en vervolgens het sojameel toe. Vervolgens weer op een laag vuur en voeg de boter toe en blijf roeren, totdat het deeg van de wanden valt. Is hij nog te nat, voeg dan nog wat proteïnepoeder toe. Als het van de wand valt, zet het vuur uit en voeg het ei al roerend toe. Blijf het goed mengen totdat het deeg weer wat droger wordt. Vul een spuitzak en maak hoopjes van +/- 2 cm. Of als je geen spuitzak hebt draai kleine balletjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze in de oven. Ze worden eerst plat, net als koekjes maar rijzen later. Bak ze totdat ze goudbruin en gerezen zijn, ongeveer 25 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen. Klop de slagroom met zoetstof. Spuit, wanneer de bolletjes afgekoeld zijn, de slagroom erin. Of snijd ze open en doe er slagroom in.

Ik ben er nog niet helemaal uit, maar volgens mij zit er in dit gehele recept z'on 6 KH. Je haalt er met gemak 10 bolletjes uit dus dat zou dan op ongeveer 0,6 KH per bolletje komen.

Recept van Ingrid van Lith


Cake

Ingredienten:

150 gram zachte boter een vol maatdopje zoetstof (gelijk aan 150 gram suiker)

75 gram proteinepoeder

75 gram sojameel

10 gram wijsteenbakmeel (zakje vanillesuiker)

zout

5 eieren

100 ml sojamelk

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Meng de boter en de zoetstof door elkaar meng 1 voor 1 de eieren erdoor meng de proteinepoeder en het sojameel, (vanillesuiker) en zout erdoor Meng daarna scheutje voor scheutje de melk erdoor totdat je een lekker smeuig deegje hebt. Doe alles in een broodbakblik en bak ongeveer 35 minuten, prik er met een sateprikker in en als deze er droog uitkomt dan is je cake goed af laten koelen en er dikke plakken van snijden, zo ongeveer 16 stuks (en 2 kapjes)

Recept van Cora


Atkins wafels

Ingredienten:

2 eieren

wat vanille essence

100 gr harde boter

2 ml natrena zout

175 ml water

40 gram proteinepoeder

40 gram sojameel

Bereiden:

smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. meng alle ingredienten door elkaar tot een dik beslag schep ongeveer 3 volle eetlepels in een wafelijzer (zo'n dubbele) en bak de wafels bruin en knapperig. lekker als ze nog warm zijn met een beetje roomboter. Je kunt zo ongeveer 4 wafels maken (2 dubbele) Heel voedzaam, want ik zat na 1½ wafel al propvol. Je kunt ook hartige wafels maken door er nog wat geraspte kaas door te mengen.

Recept van Cora

 

Wafels

 

Zoek


deze site
Advertentie



Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Low Carb Dieet NL op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Low Carb Dieet NL kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Low Carb Dieet NL is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Low Carb Dieet NL kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.