Omelettaart
Ingrediënten:
150 gr achterham in piepkleine blokjes
5 eieren
5 eetlepels room
300 gr roomkaas
3 eetlepels bieslook (vers)
50 gr geraspte kaas
versgemalen peper
Bereidingswijze:
Klop de eieren met de room en wat peper los. Bak er vier dunne omeletten van. Roer de roomkaas met de ham en de bieslook los. Bestrijk een schaal of vlaaivorm met boter en leg er 1 omelet in. Bestrijk de omelet met 1/3 deel van het roomkaas mengsel. Maak op deze manier nog twee lagen. Dek de taart af met de laatste omelet en bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat bieslook. 15 min. op 200 graden. Smullen maar !!!!!
Overige informatie over recept:
Dit recept is het lekkerst met St. Moret roomkaas, maar dat is tegenwoordig moeilijk te krijgen.
Recept van Hillie
Spinazieomelet (4 pers.)
Ingrediënten:
Plakjes ontbijtspek 75 gr
Spinazie 150 gr
Eieren 6
Teentjes knoflook 3
Crème fraîche 125 ml
Olijfolie 2 el
Oregano
Bereiden:
Paar uur van te voren de spinazie op bv. een bordje laten ontdooien. Je kan natuurlijk ook verse spinazie gebruiken.Die moet je dan wassen, laten uitlekken en grof hakken. De spekplakjes in droge pan krokant bakken. Uit de pan nemen en verkruimelen. Eieren met zout en peper loskloppen, spinazie toevoegen. Knoflook pellen en boven de eieren uitpersen. Spekkruimels toevoegen, oreganoen crème fraîche door de eieren mengen. In grote koekepan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eiermengsel erin schenken. Omelet op laag vuur bakken tot de bovenkant droog is. Een bord op de pan doen en samen omkeren en dan op nieuw in de pan laten glijden. Andere kant in ca. 5 minuten lichtbruin bakken.
Aantal koolhydraten per portie: 2 gram
Recept van Susanne
Rucolasalade (4 pers.)
Ingrediënten:
Bosuitjes 2
cherrytomaatjes 10
Dille 1 tl
Citroensap 1 el
Olijfolie 5 el
Rocket slamelange (75 gram bij AH) 1 zakje
Zout en peper
Bereiden:
Bosuitjes schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Cherry tomaatjes wassen en halveren. In een kopje citroensap, olie, zout, peper en dille tot een dressing kloppen. Rocketsalade, bosui en tomaatjes in slakom doen. De dressing erdoor scheppen.
Aantal koolhydraten per persoon: 1 gram
Tip: Nog lekkerder met stukjes feta (schapenkaas) erdoor.
Recept van Susanne
Makreel Mousse
Ingrediënten:
Gerookte makreel 1
Room kaas 3 el
Citroensap 1 el
Bosje bieslook 1
Kleine tomaatjes 4
cayennepeper een mespuntje
veldsla 150 g
witte wijnazijn 2 el
niet te pittige mosterd 1 tl
olie 3 el
zout en peper
Bereiden:
Vil de makreel,verwijder de graten en pureer de filets en de roomkaas in een mixer (voeg citroensap toe). Was de bieslook (houd 1 volle el achter), snijd het daarna fijn en meng het in de mousse.Breng vervolgens op smaak met peper,zout en cayennepeper(pittig). Laat afgedekt 30 min. staan. Veldsla wassen en laten uitlekken. Tomaten in partjes snijden Van moster,azijn,peper,zout en olie een romige dressing maken. Voeg de veldsla toe. Verdeel deze samen met de tomaten over de borden. Gebruik twee lepels om balletjes van de mousse te maken en leg ze naast de salade. Bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
Recept van Stefani
Eier Bieslooksalade
Ingrediënten:
Scharreleieren 7
Zaanse mayonaise 2 a 3 eetlepels
Duyvis dressing lente-uitjes (groen zakje) 1
½ zk. Azijn (geen Balsamico) 1 eetlepel
Olie 1 eetlepel
Verse bieslook
Snufje zout
Komkommer
Bereiden:
De eieren hard gekookt. Ondertussen maak je de dressing door deze in een schaaltje te mengen met de azijn en olie. Dan de eieren er zo fijn mogelijk door prakken met de mayonaise naar gelang het sausje. Zelf bepalen of er nog wat mayonaise bij moet of niet! Tot slot de verse bieslook er door knippen! Ik doe zelf altijd lekker veel. Eventueel nog een snufje zout toevoegen voor de smaak.
Recept van Roxy
Garnalen in knoflooksaus
Ingrediënten:
Lente-uitjes 1 bosje
knoflook 3 teentjes
Gepelde hollandse garnalen (of ingevroren tijgergarnalen van AH, veel lekkerder!) 200 gram
Crème fraîche (of slagroom) 2 eetlepels
Grofgemalen zwarte peper ½ theelepel
Visbouillon (tablet) 2 dl
Boter 25 gram
Zout
Bereiding:
Snij de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uiringetjes, de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraîche (of slagroom) door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt zo’n 3 minuten). Breng de saus op smaak met een snufje zout. Voeg de garnalen toe en laat ze ca. 1 minuut goed warm worden. Hartstikke lekker met salade, dus smullen maar!
Recept van Wessel de Vries
Courgetteprutje (1 pers.)
Ingrediënten:
Courgette 1
Kipfilet of dikke plak ham 1
Kruidenroomkaas (Val Blanc - Aldi) 1/2 bakje
Slagroom scheut
Evt champignons
Kerrie (of andere kruiden naar smaak)
Bereiding:
Kipfilet in reepjes snijden of plak ham in blokjes/reepjes Courgette raspen op grove rasp (ontdaan van schil) Kipfiletreepjes kruiden naar smaak en aanbraden in olie (of de hamblokjes) Evt champignons erbij Courgetterasp erbij Kruidenroomkaas, slagroom en kerrie (kruiden) erbij. Goed doorroeren en doorwarmen. Ben hier nog mee aan het experimenteren, misschien dat roerbakgroenten of prei of kool ofzo er ook nog lekker bij is. Varieer en experimenteer er rustig op los en laat ff weten wat het resultaat was.
Recept van Esterella
Krabsalade
Ingredienten:
200 gram krabfantasie in kleine stukjes
2 theelepels gedroogde dille
4 eetlepels mayonaise
10 radijsjes in reepjes
2 grote tomaten in vieren ontdaan van zaadjes en in reepjes
2 hard gekookte eieren in blokjes
gemengde sla
peper en zout
Bereiding:
Roer de mayonaise met de dille en de peper en zout door elkaar. Schep de krab, de radijs de tomaat en heet ei met de mayonaise door elkaar. Was de sla en verdeel deze over twee borden. Verdeel er de krabsalade over.
Recept van Almaaz
Goulashsoep
Ingrediënten:
500 gram mager rundvlees in blokjes
1 knoest of mergpijpje
125 gram gerookt spek
2 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel basilicum
1 theelepel majoraan, (marjolein)
1 theelepel kummel
1 laurierblad
3 kruidnagels
2 bouillonblokjes
olijfolie
1 grote ui (in ringen)
1 rode paprika in reepjes
3 blikken gepelde tomaten
1 eetlepel scherpe mosterd
sambal naar smaak
1 blikje tomatenpuree
crème fraiche
Bereiding:
Bovenstaande ingrediënten in een pan doen met 3 liter water en 2 1/2 uur laten koken. In een andere pan in wat olijfolie de ui met de paprika en knoflook glazig bakken. De blikken tomaten met vocht en al toevoegen en de mosterd en sambal erbij. Dit zachtjes laten pruttelen zo'n 10 minuten. Als het vlees gaar is de knoest verwijderen en het tomatenprut je bij het vlees doen. Aan de kook brengen en de tomatenpuree toevoegen. Afmaken met de crème fraiche.
Recept van Almaaz
Bodemloze Quiche Loraine
Ingrediënten:
2 uien in ringen gesneden
1 prei in ringen gesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 Spaanse peper, zonder zaad, in ringetjes gesneden.
50 gr. Ontbijtspek, in dunne repen gesneden
Olijfolie
4 eieren
200 gr. Crème fraiche
200 gr. Belegen kaas geraspt
1 theelepel Provençaalse kruiden;
rozemarijn, tijm
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een ovenvaste schaal of eenpersoonsschaaltjes met olie. Meng in een kom de uien, de prei, de knoflook, de Spaanse peper en het ontbijtspek. Klop de eieren los met de crème fraiche en roer er de kaas en de Provençaalse kruiden door. Doe er wat peper en eventueel wat zout bij. Plaats het gerecht in de oven en maak het in circa 25 minuten gaar.
Recept van Almaaz
Grote garnalen in een jasje
Ingrediënten:
p.p. 6 grote grijze garnalen in schil
ontbijtspek of katenspek
olijfolie
piri piri kruiden
citroensap
Bereiding:
De garnalen laten ontdooien uit de schil halen en kijken of de darm eruit is. Olijfolie, citroendap met de piri piri mengen en de ontdooide garnalen minstens 12 uur laten marineren. Voor gebruik een beetje laten uitlekken, de ontbijtspek om de garnaal doen. In een grillpan of gewone bakpan zachtjes de garnalen bakken, de garnalen zijn goed als het spek lekker bruin is. Eventueel de marinade nog toevoegen op het laatst. Lekker met sla of als tapas bij een glas witte wijn.
Recept van Annette Vroomen
Gebakken varkenshaas (Tapas)
Ingrediënten:
Varkenshaasje ongeveer 300 gram
olijfolie
dipperkruiden (oil & vinegar) zijn in verschillende smaken
zout
3 uitgeperste teentjes knoflook
Bereiding:
de varkenshaas in plakjes snijden en goed plat slaan. olijfolie verhitten de plakjes varkenshaas bakken aan beide kanten en bestrooien met de dipperkruiden. In een schaal doen en de jus erover schenken, kan koud geserveerd worden als tapas of als lunch, eventueel warm maken in de magnetron.
Recept van Annette Vroomen
Indiase viscurry (4 personen)
Ingrediënten:
1 blik kokosmelk
1 pond vaste vis in de vorm van kabeljauw haasje, roodbaarsfilet 2 volle eetlepels rode currypasta (thaise curry)
3 uitgeperste teentjes knoflook
Bereiding:
De kokosmelk in de wok warm maken, de curry en de knoflook toevoegen. zorgen dat deze lekker pittig op smaak is eventueel een groentenbouillon tablet toevoegen of wat zout. als de curry goed op smaak is dan de in blokjes gesneden vis toevoegen goed omroeren en ongeveer 10 minuten de vis laten garen, Heerlijk met brocoli of bloemkool.
Recept van Annette Vroomen
En dan nog een tip:
Rookkaascrackers
Plakken rookkaas in de magnetron tot ze bruin zijn, tijd verschilt per magnetron en hoeveelheid die je erin doet. Ik had laatst 4 plakken gedaan, ongeveer 3 minuutjes. Af laten koelen en opeten Ze moeten krokant en bruin zijn, net crackers met kaassmaak
Tip van Esterella
Roergebakken garnalen
Ingredienten:
500 gr cocktailgarnalen, scampi's of gamba's (evt gaar)
4 cm verse gember, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
sap van 1 limoen
50 ml kikkoman
50 ml wokolie
150 gr taugé
stukje courgette, in luciferreepjes
2 lente-uitjes, gesneden
Bereidingswijze:
Bereiding: 5 min, uur wachttijd, 20 minuten (snijden en bakken)
Maak van de gember, knoflook, limoensap, kikkoman en wokolie een marinade en laat de garnalen daarin een uurtje staan (af en toe omscheppen) Verhit een wok op hoog vuur. Bak de garnalen roze, voeg de taugé en courgette toe. Een paar minuten op hoog vuur omscheppen, lente-uitjes erbij, omscheppen en direct serveren.
Overige informatie over recept:
Als je dit in twee keer bakt, gaan de garnalen niet in hun eigen nat koken; Voor de liefhebbers van pittig: voeg bij de marinade een fijngsneden spaanse peper toe.
Recept van Lieke
Pittige amandelsoep met sperciebonen en kip (4 personen)
(aangepast recept, origineel was het pindasoep)
Ingrediënten:
Blanke ongezouten amandelen of een paar lepels amandelpasta 250gr (5kh/100gr = 12.5kh)
Sperziebonen 100 gr (5kh)
Ui 1 (10kh/100gr)
Olie 2 el (0kh)
Bouillon (van tabletten Knorr) 3/4 liter (0kh)
Knoflook 2 tenen (?kh)
Gemberpoeder 1 tl (?kh)
Sambal oelek 2 tl (?kh)
Zout (0kh)
Stukjes kip naar smaak (0kh)
(origineel: eerst bouillon maken van de bouillonblokjes en daar een paar kippenpoten/kipstukken in gaar koken, maar je kan ook gewoon kipfilet in stukjes snijden, ff aanbraden en die erbij doen)
Bereiding:
(Maak bouillon van de bouillonblokjes, leg de stukken kip erin en kook deze gaar in ongeveer 1 uur, bouillon zeven en kippenvlees apart houden, botjes e.d. verwijderen natuurlijk) Maal de amandelen mbv een keukenmachine fijn (of gebruik amandelpasta). Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Bak de gesnipperde ui in de olie in een soeppan glazig. Voeg de bouillon en sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in de bouillon in circa 7 minuten beetgaar. Roer de fijngemalen amandelen (of de amandelpasta), de uitgeperste tenen knoflook, het gemberpoeder en de sambal oelek door de bouillon. Voeg de kip toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Tot nog toe zit ik op een totaal van ongeveer 22.5kh, dit kan dus meer zijn, omdat ik van sommige ingrediënten de kh niet weet. Het zijn 4 porties, dus per persoon: ongeveer 6kh. Vegetariërs kunnen gewoon de kip weglaten.
Recept van Esterella
Zalm garnalen cocktail met citroenmayonaise (4 personen)
Ingrediënten:
mayo 2 el
kwark 1 el
citroensap 1 el
Hollandse garnalen 2 bakjes
zalm in blokjes of zalmsnippers
dille-mix
Bereiding:
Roer 2 el mayo los met 1 el kwark en 1 el citroensap. Verdeel 2 bakjes Hollandse garnalen, zalmblokje (of snippers) en dillemix (á 100gr) over 4 coupes. Schep de citroenmayonaise erover. (Voor niet-Atkinsers kun je er dunne sneetjes toast met roomboter bij serveren, voor Atkinsers misschien dunne sneetjes geroosterd Atkins-brood met roomboter?)
Recept ingestuurd door Esterella
Gambas al ajillo (4 pers.)
Ingrediënten:
Grote garnalen 12
Citroensap 2 eetl
Gevulde olijven 50 gr
Knoflook 2 tenen
Olie 150 ml
Citroen 4 plakjes
Zout en peper
Geraspte pittige kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250°c Garnalen pellen wassen en droogdeppen met keukenpapier De garnalen met zout peper en citroensap inwrijven en in een ovenschaal leggen De olijven in plakjes snijden. de knoflook snipperen en dan de olie verhitten Doe de olijven en knoflook in de hete olie en breng het geheel op smaak met zout en peper De gekruide olie gelijkmatig verdelen over de garnalen Verdeel de kaas over de garnalen Plaats de schaal in de oven en bak ze in 10-15 min gaar Serveren met wat schijfjes citroen
Recept van Joyce
Snelle amandelsoep (4 pers.)
Low-carb-variant op pindasoep - in 20 minuutjes klaar!! Voor 4 personen
Ingrediënten:
Eieren 4
Ui 1
Olie 2 el
Kipfilet in blokjes 350 gr
Amandelpasta 150 gr
Kippenbouillon van tablet (Knorr) 1 liter
Chinese roerbakmix 400 gr
Bereiding:
- eieren in 9 min. hard koken, afspoelen onder koud stromend water, pellen en halveren
- intussen in (soep)pan ui in olie 1 min. fruiten
- kipblokjes erdoor scheppen en in 5 min. rondom bruin bakken
- amandelpasta 1 min. meebakken
- bouillon toevoegen
- soep weer aan de kook brengen
- roerbakmix erdoor mengen en kip en groenten in 3 min. gaat laten worden
- in 4 kommen 2 halve eieren leggen
- soep erop schenken
- *voor niet-atkinsers kroepoek erbij serveren
Recept van Esterella
Italiaanse aubergine
Ingrediënten:
aubergine 1
olie 100 ml
azijn 50 ml
ui 1
peper
zout
citroensap
Bereiding:
- snij de aubergine in de lengte in 5mm dikke plakken
- rasp het uitje fijn op een fijne rasp
- bak de aubergine in een grilpan gaar (als je dit niet doet is hij taai)
- maak de olie en azijn aan met het uitje en de peper en zout
- doe de aubergine in een lange hoge schaal en schenk het olie mengsel erover
- plaats het een nacht in de koelkast zodat alle smaken goed opgenomen worden
Recept van Joyce
Spitskool met Balsamico (voor twee personen)
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 Spaanse peper in ringen gesneden
1 teen knoflook, kleingesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 kleine spitskool, in repen gesneden
2-3 eetlepels Balsamico azijn
Koriander of peterselie
Werkwijze:
Verhit in de wok of braadpan de olijfolie, voeg de knoflook en de Spaanse peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze kort mee. Voeg daarna de spitskool toe en bak deze kort mee. Blus het geheel af met de Balsamico. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Stoof de kool bijtgaar en voeg zo nodig wat water toe. Roer er wat koriander door. Lekker bij een gehaktbrood.
Recept van Almaaz
Gevulde Champignons (vetmaaltijd)
Ingrediënten:
1 bakje grote champignons
4 sneden magere ham
Half glas witte wijn
Room
Gemalen kaas
Zout en cayennepeper, muskaat en tijm
Bereidingswijze:
Houd 4 grote champignons apart, zonder steeltje. De overige champignons snijd je in kleine stukjes en bak ze op redelijk hoog vuur tot al het vocht verdampt is en ze bruin worden. Zout, cayennepeper, muskaatnoot en een beetje tijm niet vergeten. De in fijne reepjes gesneden ham nog even meekleuren en de witte wijn en de room bijvoegen. Al roerende laten indikken op hoog vuur. De 4 champignonhoeden in de ovenschaal schikken en met het mengsel vullen. Gemalen kaas erover strooien. 3 minuten in de microwave of 20 minuten in de gewone oven.
Recept van Almaaz
Gevulde Champignons 2
Ingrediënten:
24 grote champignons
± 2 ons (200 gram) verse kaas met knoflook (of boursin)
Bereiding:
Ontsteel de champignons en kook de hoedjes ongeveer 3 minuten in kokend water. Laten uitlekken en droogdeppen. Vul de hoedjes met de verse kaas en zet ze in een ovenschaal. Bak de champignons ± 15 minuten in de oven (220 graden). Je kan de champignons ook in de oven zetten zonder eerst te koken, krijg je meer de typische smaak. Laat ze dan 5 min langer staan. Ik deed de steeltjes erbij bakken en eventueel een paprika erbij.
Recept van Almaaz
Ragout van kipfilet met witlof
Ingrediënten:
3 of 4 kipfilets
6 struiken witlof
250 gram champignons (of 1 blikje)
2 dl kalfs jus (zakje)
1 potje (kruiden)roomkaas
peper en zout
verse peterselie
Bereiding:
snij de kipfilet in reepjes en bak ze aan in wat olijfolie. Voeg het gesneden witlof toe en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.Voeg er de kalfjus en de roomkaas bij en laat zachtjes stoven op een laag vuur, tot de kip en het witloof gaar zijn. Voeg de gestoofde champignons (of het blik) toe en Iaat nog even mee opwarmen.Bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie en kruid eventueel nog wat bij.
Recept van Almaaz
Kaassoep (voor alle soorten koks)
Ingrediënten:
2 pakjes St. Moret
250ml slagroom ½ liter water
2 bouillonblokjes
een beetje zwarte peper
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een pan. Laat de St. Moret door rustig roeren oplossen. Even laten borrelen en klaar ben je!
Recept van Vanessa
Frisse veldsla
Ingrediënten:
200 gr. veldsla
Citroensap
Olie
Peper
Spekblokjes
Eventueel zoetstof
Bereiding:
Bak de spekjes uit en laat ze afkoelen op keukenpapier meng in een kom 2 dl. olie , sap van een halve citroen of 1/4 flesje de peper en eventueel de zoetstof. De dressing kun je ruim vantevoren maken, even voor het opdienen van de maaltijd meng je de veldsla onder de dressing en de frisse sla is klaar. Ik heb ongeveer uitgeteld hoeveel kh's er in zitten en ik kom op 2.7 kh per 100 gr. Ik hoop dat dit een lekkere variant is op alle sla soorten die we mogen en dat er genoeg mensen van zullen smullen
Recept van van Lilian Houben
Spinaziepannenkoekjes
Mits niet teveel slagroom en kaas gebruikt is dit recept ook geschikt voor inductie. Reken op 2 à 3 pannenkoekjes per persoon. Voor ± 9 pannenkoekjes
Ingrediënten:
Voor de pannenkoeken:
300 gram Hüttenkäse
9 eieren
klontje boter
proteïnepoeder
Verder:
2 pakken spinazie (2x 450 gram)
ham
slagroom
geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorwerwarmen op 200 graden Ontdooi 900 gram (=2 pakken) diepvriesspinazie, goed uit laten lekken. Bereiding: Bak 9 pannenkoekjes: Hüttenkäse, 9 eieren en klontje boter mixen met proteïnepoeder tot het de juiste dikte heeft en dan pannenkoekjes er van bakken (je kan natuurlijk ook één van de andere pannenkoekjes recepten gebruiken) leg op elke pannenkoek 1 of 2 plakjes ham roer 3 a 4 eetlepels slagroom en wat geraspte kaas (zoveel als je zelf lekker vindt) door de spinazie leg dan in elke pannenkoek een reep spinazie, rol de pannenkoek op en leg ze in een ingevette ovenschaal ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden, even opletten dat ze niet te bruin worden.
Recept van Patricia (flowerfairy)
Gevulde pannekoek
Ingrediënten:
Pannekoek:
ei 1
slagroom 4 eetlepels
protëinepoeder 1 eetlepel (eventueel beetje sojamelk om beslag wat dunner te maken)
peper en zout
Bereiding:
mix alle ingrediënten door elkaar en bak de pannekoek in de pan met een klontje boter (zorg dat je een mooie grote ronde pannekoek krijgt)
Vulling:
kipfilet 1
roomkaas 50 gram
(geraspte) kaas jong belegen 3 à 4 eetlepels (naar eigen smaak toevoegen)
ui klein stukje (1/4 stuk)
knoflook 1 theelepel
champignons uit blik 3 eetlepels
kruidenroomkaas Boursin of Val Blanc (om pannekoek mee te besmeren)
Bereiding:
Snipper de ui en snij de kipfilet in dunne reepjes. Bestrooi de kipfilet met wat zout en peper. Bak eerst de ui in wat boter of olie, daarna de kipfilet en de knoflook tot de kipfilet gaar is. Voeg de champignons en de roomkaas toe. Laat nog even op laag vuur staan tot de roomkaas gesmolten is. Roer het geheel goed door. Besmeer nu de binnenkant van de pannekoek met de kruidenroomkaas. Haal de pan van het vuur en leg de vulling op één helft van de pannekoek. Strooi nu de geraspte kaas over de vulling heen. Vouw de pannekoek dicht en de plaats de pannekoek nu nog heel even in de oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 2 à 3 minuten).
Recept van Audrey