Atkins oliebollen
Ingrediënten:
Sinaasappelrasp 1 tl
Sojameel 100 gr
Eieren 4
Water 100 ml
Citroensap 1 el
Water 100 ml
Roomboter 25 gr
Natrena Vloeibaar
Kaneel
Olie om te frituren
Bereiding:
100 ml water in een pan verwarmen en boter daarin smelten. Voeg 20 kleine scheutjes Natrena vloeibaar en de sinaasappelschil toe. Voeg gezeefde sojameel al roerend toe. En blijf roeren op matig vuur tot het deeg een bal word die van de bodem loskomt.Schep het deeg in een kom en laat het 3 minuten rusten. Roer met deeghaken (of lepel voorzichtig) de eieren er 1 voor 1 door. Verwarm de olie en schep met bv. Een kleine juslepel of een eetlepel het deeg in de olie. Keer ze om zodra ze aan de opppervlakte komen en herhaal dit tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voor de siroop:Kook 100 ml water met zoetstof naar smaak. Voeg citroensap toe en laat 20 minuten zacht koken.Overgiet de oliebollen met siroop en bestrooi met kaneel.
Aantal koolhydraten bij 24 bolletjes: 1 gram per stuk
Tips:
Voeg ook wat kaneel door het deeg. Voeg cacao toe aan het deeg. Voeg fijngehakte amandelen, hazelnoten of macadamianoten aan het deeg toe. Gelukkig nieuwatkinsjaar!
Recept van Susanne
Kaaschips
Ingrediënten:
(vers geraspte) parmezaanse kaas 6 el
Benodigdheden:
Bakpapier
Bereiden:
Warm de oven voor op 190°C. Teken 8 cirkels van 12 cm Ø op het bakpapier en leg deze op een bakplaat. Vul de cirkels gelijkmatig met de geraspte kaas. Zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Schep ze voorzichtig van het bakpapier met bv. een pannenkoekmes.
Recept van Susanne
Notenrotsjes
Ingrediënten:
Ringers chocoladereepjes Melk/Puur 3
Amandelen/Hazelnoten 100 gr
Roomboter ±40 gr
Benodigdheden:
Bakpapier
Bereiden:
Smelt de reepjes met de roomboter 1 minuut in de magnetron. Hak ondertussen de noten niet al te fijn. Neem het chocolade-botermengsel uit de magnetron en roer dit goed door.(Als het nog niet helemaal gesmolten is, zet het dan nog een paar seconden terug in de magnetron.) Roer de noten goed er goed door. Leg een stukje bakpapier op het aanrecht, en maak hoopjes(zo groot als je wilt) van het noten-chocolade-botermengsel. Pak het bakpapier op en leg het in koelkast om het hard te laten worden. Als het hard is kun je het in een schaaltje leggen. Het is makkelijk los te halen door het bakpapier.
Tip:
Voeg een extra smaakje toe zoals bv. kaneel! Erg lekker door de gesmolten chocolade.
Recept van Elly
Vanille vla en Creme Beure (recept Escoffier)
Ingrediënten:
slagroom 1.5 dl
water 1 dl
vanille stokje
1/2 eidooiers 4
zoetstof naar smaak
niet te veel zout
Bereiden:
Alles in een pan doen en verwarmen probeer het niet te laten koken tot het lobbig wordt Je kunt er eventueel cacaopoeder door heen roeren heb je chocolade vlaVoor Creme Beure: 180 gram roomboter in blokjes door de afgekoelde maar nog wel iets warme vla roeren klontje voor klontje Dit kun je tussen cake's vetbroodjes en wat je allemaal nog kan verzinnen smeren.
Recept van Irene van Bruggen
Hachee
Ingrediënten:
8 sjalotjes
3 ons hachee vlees
hacheekruiden van versteegh
3 eetlepels roomboter
1/2 liter water
bindmiddel arrowroot van vetara (of ander toegestaan bindmiddel)
Bereiden:
sjalotjes schillen en snijden in ringen vlees kruiden met hacheekruiden aanbraden in roomboter en 1/2 liter water toevoegen +/- 3 uur sudderen af maken met 1 theelepel arrowroot opgelost in een beetje water en toevoegen aan de hachee. Lekker over bloemkool of broccolie of wat voor groente dan ook eet smakelijk
Recept van Irene
Dimitri's Rocky Road
Benodigdheden:
1 zakje marshmellows van De Bron
4 repen Melk (of pure) chocolade a 42gr van De Bron
25 gr gemalen Kokos
1 bakvorm of cakevorm (ik gebruik cakevorm)
plasticfolie
Bereiden:
Doe plasticfolie in de bak- of cakevorm. strooi de helft van de kokos in de bakvorm zodat de bodem bedekt is met een dun laagje kokos. Knip de marshmellows in de lengte doormidden zodat er lange halfronde stammetjes ontstaan. Leg deze stammetjes kleur om kleur in de bakvorm met een paar millimeter ruimte (2 ofzo) ertussen. Strooi de overige kokos tussen de marshmellows en langs de rand van de vorm. Smelt de 4 reepjes au bain marie. Dit gaat het makkelijkst als je de stukjes van de reep afbreek en eventueel nog een keer doormidden breekt. Als alle stukjes gesmolten zijn, doe je het vuur uit en roer je goed de massa door. Dit word een soort dikke chocolademelk. Zorg ervoor dat als je roert dat er geen water uit de au bain marie pan in je chocola komt! Met een lepel schep je de chocola over de marshmellows, ga niet zitten uitstrijken. Kiep gewoon lepel na lepel in de vorm, telkens een stukje verder totdat alle marsmellows bedekt zijn. Nu kan je heel voorzicht de boel een beetje gladstrijken. In de koelkast zetten en de chocolade hard laten worden. Daarna met een scherp mes in blokjes van 3 bij 3 cm snijden en bewaren in een afgesloten blik (2 weken houdbaar).
Recept van Dimitri
Drankrecepten
Aangezien er toch nogal wat Atkinners zijn die af en toe een borrel lusten hier wat recepten.
Wodkacitroen
1 dl wodka
1 halve uitgeperste citroen
4 dl spa rood
zoetstof naar smaak
Heerlijk fris en 1,5 kh voor het totaal
Atkins breezer
1 dl witte rum
1,5 dl diaran sinaasappel
4 dl spa rood
event. zoetstof
Beide erg lekker met wat ijsblokjes.
Benadert de echte breezer en ongeveer 0,2 kh voor het totaal.
Recepten van Ine Pieters
En dan nog een leuke van Esterella:
Caffeinevrije cola met een beetje rum-essence erdoor, heb je net een rum-cola, alleen zonder alcohol!!